Immanuel Kant was a real pissant

2010-10-31 @ 21:18:18

(Video Killed the Radio Star)


Det är såhär roligt man har när man väntar på sina bästa vänner (-Anna, I MUSS U!) och man dessutom ser Proposal på TV1000.
Thank God for Macbook!!!

Lördag

2010-10-30 @ 17:46:48
Hur duktig är inte jag på att ta bilder med min cam?
Ikväll åker jag ut till Köpingebro för att träffa några goda vänner till mina föräldrar, kände inte för att spendera lördagen hemma själv. Måste vänja mig vid mörkret lite mer först.
För denna kväll slänger jag på mig mitt absoluta älsklingsplagg från H&M (ja den rosa klänningen/tunikan), mammas kofta, svarta byxor från H&M och ett vackert halsband ifrån MQ

Kanske stöter jag på Evelina denna kvällen också, tror det.
Men nu önskar jag er en god kväll

Heavy

2010-10-30 @ 17:07:43
Igår på lunchrasten när jag fiskade med mig lite sushi (haha, get it?!?!) passade jag även på att plocka med mig denna från H&M, ja jag betalde för den!
Men inte mycket, bara ynka 149 :-

Nu är jag pepp på en riktig fotosession med Fini när hon väl är nere.
Jisses vad idéer kom flödande igår när vi pratade om det, hoppas nu det blir av imorgon.

Till vildingarna

2010-10-28 @ 22:20:46
Jag satte mig äntligen ner och såg 'Where the Wild Things are'. Gud vilken bra film! Kanske ingen sådan man ser när man bara känner för att lätta upp sinnet men istället en film man ser för att få lite 'good feeling'.
Detta är en film som får en att skratta och gråta på samma gång och lille Max är så himla söt att man bara vill äta upp honom (likt vildinarna).
Who knew det fanns vildingar där ute som hette Judith och Carol? Och dessutom hade ett parallellt rätt likt samhälle som vårt.
Imorgon sätter jag mig i båten och seglar dit.

Let's Party

2010-10-28 @ 18:12:17

Nu tiden ytterligare kommit för mig att dela med mig av mina senaste förälskelser på H&M.
Måste även meddela min besvikelse och ilska på mig själv när jag valde att vänta med att beställa den sista (svarta) loggade in och såg att den var borta. Det är inte riktigt samma i Nougat.
Gå in på H&M för mer info om plaggen och mer härligheter dessutom.

onsdag.

2010-10-27 @ 18:17:08
mitt uppe i en permanent... vi får väl se hur det blir.
INTE PÅ MIG! hade sett ut som en clown, utan på mormor.

Om

2010-10-25 @ 23:01:49
Kände för ett litet kvällsnöje.
Wow, om man nu bortser ifrån hela bråk-grejen (som gör filmen) är det ju en kul film om vänskap.
Så inser man lite sådär att jag lätt ska tvinga E till att vi ska göra Bride Wars 2.0?
Också får det mig att tänka på en annan vänskap som är fruktansvärt bortglömd känns det nu, en vänskap precis som denna som jag aldrig trodde skulle vara där den är idag. Det är som att se en spegelbild av sitt eget liv och hur den såg ut i....18 år?
Men så händer det saker och man ger upp, och dessutom är det det enda jag ångrar att jag gett upp.
Jag kan inte fatta att jag som barn var en av de lyckligaste människorna på jorden, jag hade det så jävla bra. Sen växte man upp och blev så stolt. För aldrig igen kommer jag finna något så som jag hade det.
Jag har många underbara vänner idag som jag ALDRIG skulle byta ut men just den vänskapen man ser på film, den som i denna. Den hade jag också (okej ni kanske tänker att detta är den töntigaste film att jämför med, men tänk igen!) men den är försvunnen ut i tomma intet.
Regina Spektor – Better

Grattis lillebror!

2010-10-25 @ 15:03:28

When the cold comes knocking

2010-10-25 @ 12:36:46

Kväll

2010-10-24 @ 20:45:00
Gårdagen var underbar, egentligen väldigt svår att beskriva i ord. Så roligt vi hade.
Men nu mår man lite sämre, det är ju alltid så. Om ni förstår. Men som sagt hade vi väldigt roligt.
Idag har vi haft lite kalas här hemma för lillebror som blir 10 imorgon, han har fått en fin 1000d kamera så nu springer vi runt och nördar oss i huset med våra kameror. Sådan storasyster sådan lillebror.
Nu är min plan att avsluta denna söndag med att titta på lite Monty Python. (Min bror ska förresten skaffa en undulat som ska heta Monty, han är kul)

Tonight.

2010-10-23 @ 17:53:19
Är just nu i ''fixnings''-läge. Det vankas efterlängtad festlighet hos Anna. Så jag klär upp mig, efter ett par hårda timmar med högskoleprovet, slänger kameran över axeln och ger mig av till en kväll vi sent kommer glömma.

Snart i Rydsgård.

2010-10-21 @ 20:54:33
Då sitter jag på tåget på väg hem IGEN. Har haft kvällsseminarium. Det är rätt så segt när man inte bor i Lund, utan i Ystad. Just nu väntar jag bara på ett litet mail om att jag fått en lya i ''studentstaden.'' Hade varit schyst.
Men i vilket fall gick seminariet helt okej, om man bortser från att mitt ansikte valde att bli tomatrött. När ska man få slippa denna åkomma som alltid dyker upp när man ska prata inför folk?
Kanske en dag när mina blodkärl blir lite mindre ytliga, which is NEVER!
Jag är annars rätt så 'pepprad' inför lördags festligheter, då bjuder min vän Anna på en liten surprise i sitt hus. En rätt intressant upplevelse kan jag lova.
Annars så hoppas jag att mitt choklad är kvar i kylen, annars kommer jag nog bryta ihop. Allt jag vill när jag kommer hem är att lägga mig i sängen och titta på... Wild Target. Lite old man-love. Aldrig fel?
Igår blev det Life of Brian, vilket är en av tidens roligaste filmer. Jag låg dubbelvikt i min säng och skrattade.
Som alltid.

Monty Python

2010-10-20 @ 23:09:46
Ibland kan pappa komma hem med riktigt rolig grejer. Som man blir sådär lite besatt av.
Engelsk humor när den är som bäst. Classic!


Beauty.

2010-10-20 @ 19:25:25

Onsdag.

2010-10-20 @ 15:45:26
Tjenare.
Nu sitter jag här på tåget igen. Vi får hoppas denna resan får lite lättare än den igår. Då blev tåget rejält försenat pga en massa tågmöten, sedan fastnade jag i min egen stad för att bommarna inte gick ner.
Rätt trist när tågen inte fungerar som de ska.
Idag mötte jag upp med Evelina på förmiddagen för lite snacka och frukost. Tänk att vi äntligen lyckades hitta en dag som matchade våra scheman.
Halv ett åkte jag in till Lund för att ha lite grupparbete. Gick väl helt okej men vi borde haft dem på skype istället. Satt där inne i en halvtimme. Men som sagt vad gör man inte för bra omdöme?
Dock är jag redan fruktansvärt nervös inför morgondagens seminarium. Hela jag är ett enda stort nervvrak. Det är fruktansvärt. Kanske kan doktorn skriva ut lite lugnande till mig?
Tror ni det hjälper?
Jag behöver inte ens tänka på det, jag är nervig ändå. Hur underbart är inte det?
Det enda jag känner för att göra när jag kommer hem är att lägga mig i sängen, titta på Wild Target/Life of Brian och äta Marabous Cookies & Cream. Det är det enda jag vill.
Men uppgiften måste bli klar, det finns inget att göra åt det.
Mitt babbel tar slut här, innan ni tråkar ihjäl er på mig.

Tröja.

2010-10-20 @ 15:29:19
Min senaste tröja ifrån H&M. Fast i randig fick det bli.
Den kostade mig 149 :- och den drar jag på mig imorgon när det vankas seminarium.
Är jag nervös, eller är jag nervös?

Från ett tåg

2010-10-19 @ 15:59:49
Jag sitter på tåget på vägen hem. Jag har äntligen kommit på hur man kan ansluta sin dator till internet via moiblen. Dock tär det på bådas batterier. Men datorn är skitbra att ha med sig när man gör grupparbete i Lund har jag lärt mig.
Jag åkte in halv ett idag , hade en kvarts grupparbete, sedan for jag hemåt och nu är jag snart hemma. Det känns rätt onödigt men det är viktigt att det blir bra med arbetet denna gången. Vi får jobba intensivare nu än förra.
Men ni kan ju gissa hur kul jag tycker det är att läsa texter om hur vi kan göra Kina till en demokrati. Det är viktigt men inget vidare roliga texter. Om ni förstår.
Dock är mina gruppkompisar ett par riktigt schysta killar vilket har gjort mitt arbete lite roligare. Tänk om jag hatat dem?!??!
Nej nej. Hata är ett sådant starkt ord.
Tanken är för dagen att släpa mig hemåt, dricka en stor kopp te i den ljuvliga kylan vi har och jobba intensivt med mina papper. Gotta love, Statsvetenskap!
Nu tänker jag packa ner datorn i tid (börjar närma mig Svarte) så att jag inte blir försenad och hamnar i Simrishamn...

.

2010-10-17 @ 18:17:40
Back from Lund. Nu tar vi det lite chill & njuter av söndagen.

Get Warm with H&M

2010-10-17 @ 11:06:54


My camera

2010-10-15 @ 22:27:57

 

Efter en lång tripp till Helsingborg, Lund OCH Malmö fick denna fina kamera följa med mig hem.

Namn till den tack?

Men jag är supernöjd och nu tänker jag komma igång med kamera fotandet igen. Så jag längtar rätt mycket till batteriet är färdigladdat och jag kan få ta plåta.

Så det är lite vad jag gjort idag, sprungit runt i halva skåne efter en 550d.


When I was a young boy

2010-10-14 @ 17:44:26

On top of the world

2010-10-13 @ 22:42:07

Uni

2010-10-13 @ 18:34:09
Svensk författningspolitik...ack ack ack. Hur hamnade jag i denna knipa? Min böcker anlände idag, det var en hel kartong. Obehagligt. Men omslagen är i alla fall fina. Böckerna dyra.
Men det kostar pengar att få en fin utbildning. Kanske. Jag kom dessutom på idag att jag har ett högskoleprov nästa vecka, kanske lite svårare att träna till det. Det du kan träna på är tiden, att inte känna av tidspressen. Det kan jag tänka mig.
Universitetet är så skojigt..

Goodnight

2010-10-13 @ 00:11:22

Tisdag 7 september

2010-10-12 @ 23:39:14
For in till Malmö idag med mamma, det blev en god lunch på Mando och senare lite goda kakor på Stortorget.
Dessutom blev det ju givetvis lite inhandling av kläder eller kanske inte kläder så mycket som strumpbyxor och mössor.
Det blev en fin svart basker och en virkad turkos/grön mössa ifrån H&M, samt ett par röda byxor från SOX. Jag har kommit in i min röd-blåa period nu. En period jag har ca 2 gånger om året då jag beslutar mig för att allt ska gå i rött och blått och vara sådär superflickigt.
Det är konstigt men åh så sant.
Men i vilket fall, vi hade en trevlig dag i Malmö. Trots en massa springande i på Lilla Torg efter ett fik och dumt nog hade jag slängt på mig ett par icke-kullerstens-vänliga-skor.
Dock är jag nu 3 plagg rikare.
Imorgon är det tillbaks till skolan och tillbaka till 'verkligheten, elelr ja verkligheten och verkligheten. Det är en föreläsning på två timmar, 13-15. Så ja kalla det vad ni vill.

A Sad Day

2010-10-11 @ 16:55:03
Damien Rice – Cannonball

Like a poodle

2010-10-11 @ 14:10:55
Nu har tanken på en permanent fastnat i huvudet mitt och vem passar inte bättre som exempel då om inte allas vår Carrie Bradshaw?
Sådana fina lockar har jag bestämt mig för att jag måste ha, så nu om vi mitt hår kunde göra mig en tjänst och växa.

Emily is my latest crush

2010-10-11 @ 11:45:22
in a very non-gay way. But what I wouldn't do to look like her.
pics: Wild Target

xoxo

2010-10-10 @ 19:44:22
Ja då var det Gossip Girl igen. Som man kanske kollar på om inte för intrigerna utan för alla fina kläder. Det gör jag i alla fall.

fint.

2010-10-10 @ 15:41:03
Det senaste som hamnat i min garderob från .....H&M.
Det är mitt Mekka ditt jag går minst 4 gånger om dagen, bara för att titta.
Min senaste är ett av de vackraste plagg jag äger nu som kostade mig 349 :-
En riktig investering.

10 oktober

2010-10-10 @ 15:36:30
Ja ni igår blev det sushi hemma hos Evelina. Köpt , inte egen gjord. Men det kanske vi borde prova?
Kallt var det ute men vi tog oss igenom kylan bärandes på god mat, vilket gjorde resan ännu längre. Ni vet hur det är. Dessutom tänker jag om det är så kallt nu, gud är jag inte sugen på vad som komma skall i november och december osv.
Men med goda vänner kan det vara vilket väder som helst och kyla ger ju folk bara en ursäkt att sitta in och ha det trevligt istället. Tycker ni inte?
I vilket fall så hade vi en mycket trevlig kväll igår, jag, Evelina och Rebecka. Precis som alltid.

Bye bye baby

2010-10-09 @ 16:36:37
Min kära kamera har gått bort. Den kommer inte längre existera, det känns som en tomhet i mig.
Men mina vänner en 400d är nog den sämste i hela upplagan. Aldrig mer ska jag köpa något sådant. Jag tar detta som ett tecken på att jag aldrig ska syssla med fotografi.
Men tack för de här 5 åren.

Dagens

2010-10-08 @ 11:59:52
Alla min vänner. Hoppas ni har kommer ha en skön fredag. Om bara en halvtimme kommer jag landa nere i ''Centrum'' (och jag skulle bo i stan, hahaha) och möta upp Evelina för lite fredagsshopping. Vilket faktiskt slå måndags-tisdags-onsdag och torsdagsshopping. Låter man inte lite som de där hobberna i Sagan om Ringen nu med alla deras måltider?
Det är väl vad min dag har att bjuda på so far. Vi får se om Evelina kanske kommer hit ikväll för lite mer Mel Brooks filmer. Det har ju blivit lite av en tradition att se Mel Brooks när Evelina är här, vare sig hon gillar dem eller ej!
Jag gillar dem och som den egovän jag är får hon gott sitta och titta på.
Dessutom tror jag nog att det är något fel på min syn eftersom enligt min fader så fungerar min kamera och är inte alls suddig i fokusen. Hm.. ljuger han för mig? Eller är det kanske mitt undermedvetna som vill ha en ny kamera? En 7d hade inte suttit fel.. eller en 1d. För den delen.
Men man kanske ska skaffa en inkomst först och inte bara leva på studiebidrag.
Men jag är faktiskt lite orolig för det här med synen jag har ju alltid haft perfekt syn, jag passar inte i glasögon och linser kommer jag aldrig klara. Dagens i-lands problem, I know!
Men nu får jag mina vänner göra mig färdig så att inte Evelina står där själv om en halvtimme nere i stan. Poor girl.

Top 5 records

2010-10-07 @ 19:52:32
Jag har ''slitit'' med en Spotify-lista baserad på alla de låtar som finns att hitta ifrån High Fidelity. Låtar som spelas eller nämns. Det har varit my mission denna kväll. Rätt nöjd är jag ändå, eftersom det blev en låång lista med en hel del grymma låtar.
Så är ni lite High Fidelity/Nick Hornby-nördar (eller inte alls) så är ni välkomna att lyssna.
(Detta är btw min favoritfilm of all time!)
High Fidelity
This one is staying on my Spotify forevaaaah!

I told you I was freaky

2010-10-07 @ 13:38:21
Jag har nu äntligen sett det Simpson-avsnitt med Flight of the Conchords, eller det heter de ju inte precis i avsnittet men STILL!
Vad jag älskar de killarna! Under hela programmet levde jag i någon sorts FotC-eufori, det var helt epic. Ni kan ju bara gissa vad jag planerar att göra resten av dagen. Från och med idag utnämner jag denna dag den 7 oktober till min Flight of the Conchords-dag. En dag fylld av lite (vad är det nu de kallar sig?) ''Formerly New Zealand's fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo''.
Vi inleder denna dag med lite musik från The Simpsons. Det var fan på tiden de var med...


To live my life as it's meant to be

2010-10-06 @ 22:53:07
Det blev ju en fika med min kära väninna, H idag. Fika är det vi gör bäst, sitta och dricka kaffe och prata om allt möjligt.
Men som vanligt när man umgås med H blir man alltid lika avundsjuk på hennes värld. Allt som pågår i hennes liv, man hör henne prata om alla dessa historier, platser hon ska besöka etc.
Det är så intressant men samtidigt så deprimerande just eftersom man inser att jag aldrig kommer ha det så. Jag kommer utbilda mig, skaffa något jobb och sitta där resten av mitt liv. Sedan när jag ligger där på dödsbädden tänker jag : ja just det jag skulle ju se världen. Det var därför jag aldrig gifte mig och skaffade barn.
Jag börjar nämligen sakta nu känna mig klar med Ystad och Sverige för ett tag. Jag måste härifrån, kanske mest ifrån Ystad, vilket alltid är en bit på vägen.
Men vart ska jag bli av? Med vilka pengar?
Åh gud om man ändå inte var så mycket till realist. Om bara tårna var nere på jorden , då skulle jag inte sitta här just nu, eller jo kanske framför datorn. NEJ ! Jag hade suttit på någon pub någonstans med vänner och skrattat till sent in på natten. Det längsta jag kommer just nu till platser bortom är genom Jane Austen, sisådär 200 år tillbaka. Det är ju alltid något. Men gud vad jag har den känslan att jag är menad till något annat än det jag gör nu.
You know?
Varför kan jag aldrig ta tag i saker? Damn myself...

Happy face

2010-10-06 @ 13:30:58

6 oktober

2010-10-06 @ 12:16:26
Ser ut att bli en kall blåsig dag idag. HÄRLIGT! Minns ni sommaren i år? Jag tror jag gör.
Nej vet ni jag älskar hösten, det är ju den bästa tiden på året, inte ens julafton klår detta.
Idag springer jag ner i stan en runda för att möta upp med en vän jag inte sett på flera månader. Då gör vi vad jag gör bäst, sitta på ett fik och filosofera.
Efter det tänker jag gå hem och titta på någon trevlig film, som typ något med hm.. Colin Firth i. Såg att det kommer en ny skitbra film med honom, måtte han få en Oscar denna gången. Han förtjänar det! ''The Kings Speech'' heter den i vilket fall och av trailern att döma är det en typisk Oscar-film men allt med Firth är ju skitbra, i min mening.
Sen var det egentligen planerat att jag skulle på bio och se Eat, Pray, Love på fredag men pga penga problem tror jag inte det blir så. Lite trist men man kan alltid dra med mamma eller någon, hon gillar ju också min namne (Julia).
Om man kanske skulle ta och göra sig lite fin, just nu sitter jag i pumashorts och en grå XL-tröja. Glammigare än så blir det inte!


Dagens höstlåt:
Daniel Adams-Ray – Dum av dig

Marlene by Marlene Birger

2010-10-05 @ 17:57:41

Piece of jewellery

2010-10-04 @ 19:45:15
from H&M

4 oktober

2010-10-04 @ 19:05:04
Då har nästa delkurs börjat för den här terminen. Känns tungt men med lite fokus kommer det går bra, hoppas vi.
Det hade varit så skönt med ett place i Lund nu men det finns ju inga och det klarar inte ekonomin heller.
Träffade en gammal klasskompis på bussen till Uni också. Kändes konstigt att sitta på samma gamla buss med samma ''gamla'' människa. Men det var trevligt att ses igen.

Never again

2010-10-03 @ 20:31:55
Var ute igår.
Jag vet inte varför jag envisas att gå på ställen jag egentligen inte tycker om. Visst jag och R hade kul men ändå.
Det finns bara ett ställe jag gillar , ett ställe där man alltid känner sig hemma, där man inte blir bemött av fyllon så fort man ställer sig i kö, ett ställe med bra musik och där man inte känner någon förutom de man kom dit med.
Detta ställe bär ett tvåbokstavigt namn: KB!
Aldrig mer ska jag svika dig.
Men som sagt hade jag kul med R igår ändå. Särskilt sista timmen ute hade R riiiktigt kul. . .

Forget the list

2010-10-02 @ 20:45:04
Going out tonight!
See you there..

Dancing On My Own

2010-10-02 @ 15:53:44

Ni vet när man får den känslan i magen


I put some new shoes on

2010-10-02 @ 15:04:58
599 :- på Åhléns
Ett par drömmar jag skulle kunna gå i inomhus om jag fick.
De finns i vilket fall i mina ägor

TGI Friday

2010-10-01 @ 14:54:18
Varit i stan. Köpt lite nice grejer.
Ikväll blir det lite mys här hemma med ''vad-ni-vill-mat'' tillsammans med goa' tjejer.
Fredagar när de är på topp!